Continuă înscrierile la Auxila Mediaș- Monitorul de Mediaș
august 11, 2022
Cadre didactice de la Auxila Mediaș se perfecționează în Germania- Monitorul de Medias
septembrie 21, 2022

În ajutorul semenilor! Medieșenii sunt invitați mâine să doneze sânge la Spitalul Municipal!- Monitorul de Medias

Spitalul Municipal Mediaș, Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu și Școala Postliceală Auxila  organizează o campanie de recoltare de sânge. 
Persoanele interesate vor putea dona sânge în containerele amplasate în curtea Spitalului Municipal. „În 22 septembrie, de la 8:00 la 14:00 se organizează, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu, această campanie de recoltare de sânge. Acțiunea propriu-zisă va fi în curtea spitalului, în containerele care se află acolo. Este important ca oamenii să participe în primul rând pentru că a scăzut mult donarea de sânge în ultimii ani și există o criză permanentă de sânge în spitalele din România. Fiecare om care este dispus să facă asta, trebuie să se gândească că ar putea să salveze o viață“, a transmis Jan Mircea Truță, directorul medical al Spitalului Municipal Mediaș.
Donaţii benevole
Toţi medieșenii care îndeplinesc condițiile minime pentru a fi donator sunt așteptați să … salveze vieți. Orice donator trebuie să fie sănătos și să îndeplinească mai multe condiții. Astfel, acesta trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, iar greutatea peste 50 kilograme. De asemenea trebuie să nu fi suferit în ultimele luni intervenții stomatologice sau chirurgicale, să nu aibă/nu fi avut următoarele boli: hepatită de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii, iar femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală.
Recomandări pentru donare
Înainte de donare, se recomandă consumarea unei căni cu ceai sau cafea, un mic dejun puțin consistent, cu legume, fructe, dar fără multe proteine și grăsimi. De asemenea, nu se fumează înainte cu o oră de donare. În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

 

Comments are closed.