Elevi ai Școlii Postliceale Auxila Mediaș în stagiu de practică în Germania- Monitorul de Mediaș
martie 23, 2023
Proiectul Erasmus+ derulat de Școala Postliceală Auxila Mediaș a ajuns la final- Nova TV
mai 3, 2023

FOTO Proiect Erasmus Plus, la final la Școala Postliceală Auxila Mediaș- Sibiu 100%

Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european” este proiectul derulat de către Şcoala Postliceală Auxila Mediaş. Recent a avut loc conferinţa de finalizare a proiectului, finanțat prin Programul Erasmus Plus.

În cadrul proiectului, un număr de 20 de elevi au desfășurat un stagiu de practică de două săptămâni la partenerul german, iar cinci cadre didactice au luat parte la o activitate menită să le formeze competențe profesionale practice.

Școala Postliceală Auxila Mediaș a obținut, cu sprijinul partenerului german BMS Pflege und Hilfsdienste GmbH, o finanţare de 60.000 de euro pentru proiectul „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european“.

Un obiectiv important al proiectului s-a referit la dezvoltarea formării profesionale a celor 20 de elevi, care au dobândit experiență pe baza activităților practice de muncă într-un mediu de lucru european conectat la domeniul de pregătire profesională.

Aceasta s-a realizat prin parcurgea a 60 de ore din cadrul modulului de pregătire practică Nursing specific din cadrul stagiilor de pregătire practică în unități medicale, în scopul integrării profesionale pe piața muncii ulterioare absolvirii școlii postliceale.

În acelaşi timp, îmbunătățirea pregătirii profesionale a unui număr de 5 profesori prin însușirea și exersarea practicilor europene privind organizarea și realizarea stagiilor de practică ale elevilor la partenerul de practică, care să permită dezvoltarea competențelor profesionale a celor 304 elevi ai școlii a fost un alt obiectiv important al proiectului.

La conferința de final a proiectului au participat edilul șef al Mediașului, Gheorghe Roman, directorul Spitalului Municipal Mediaș-Gheorghe Nicorici și inspectorul școlar Attila Csiki.

Comments are closed.