Școala Postliceală Auxila Mediaș continuă înscrierile
august 17, 2021
A cincea generație de asistenți la Școala Postliceală „Auxila” Mediaș- Obiectiv Media
septembrie 2, 2021

Absolvenţi cu acte în regulă- Monitorul de Mediaș

Cei 86 de absolvenți ai Școlii Postliceale Auxila Mediaș, 70 de la specializarea „Asistent medical generalist“ și 16 de la specializarea „Asistent medical de farmacie“, au încheiat examenele de absolvire. Promoția 2021 a Școlii Postliceale Auxila Mediaș este a cincea din istoria unității de învățământ. Până la începutul lunii septembrie, continuă înscrierile pentru anul de învățământ 2021-2022.

Elevii Școlii Postliceale Auxila Mediaș au susținut ultimul test pe băncile școlii. Aceștia au promovat cu brio examenele, astfel că de acum înainte pot profesa în domeniul ales. În perioada următoare, urmează să se angajeze în sistemul medical românesc sau cel german, școala fiind patronată de Auxila, un jucător important pe piața medicală din Germania

„Pot să vă spun că am avut și de această dată o promoție foarte bine pregătită. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în a studia la Școala Postliceală Auxila Mediaș, părinților și tuturor celor care i-au sprijinit“,a explicat Viorel Pasc, directorul unității de învățământ.

Înscrierile continuăContinuă înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Pentru anul de învățământ care va începe în această toamnă, unitatea de învățământ are în oferta sa educațională un număr de 130 de locuri. Dintre acestea, 100 locuri sunt la specializarea „Asistent medical generalist“, iar alte 30 locuri la specializarea „Asistent medical de farmacie“. Admiterea la Școala Postliceală Auxila Mediaș se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii, este acela că au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire. 

„Trebuie să spunem că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. Plata taxei de școlarizare se face în 12 rate și acordăm reducere la taxa de școlarizare persoanelor care au 30 de ani împliniți. În ceea ce privește practica de specialitate, aceasta se face în cabinete, farmacii, clinici și spitale. De asemenea, avem încheiate parteneriate de practică cu posibilitatea angajării la absolvire“, mai spune Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

Condiții speciale

Noul an de învățământ va fi și el unul sub semnul pandemiei, astfel că la nivelul școlii se fac deja pregătirile necesare pentru ca elevii să beneficieze de condiții sigure pentru studiu atunci când vor trece pragul școlii. Astfel, unitatea de învățământ a achiziționat deja stocuri de dezinfectant, măști, lămpi ultraviolete cu efect biocid, clor și alte materiale necesare. În ceea ce privește modul în care se va desfășura pregătirea elevilor, se va merge cel puțin deocamdată pe cursuri cu prezență fizică, cu respectarea tuturor regulilor de protecție necesare.

https://www.monitoruldemedias.ro/2021/09/absolventi-cu-acte-in-regula.html?fbclid=IwAR2ThodoCR-WG5IO2XthnO_mGF7IdyR5Dn1Nzd-ASLutKdg21ArlIWmXA7Q

Comments are closed.