Auxila Mediaș: „Moș Crăciun pentru bunicii și copiii noștri’’- Monitorul de Mediaș
decembrie 20, 2022
Campanie de donare de sânge la Școala Postliceală Auxila Mediaș- Nova Tv
februarie 28, 2023

Primul ajutor vine de la Auxila- Sibiul în imagini

Școala Postliceală Auxila Mediaș a organizat in această perioadă mai multe cursuri de prim ajutor în caz de stop cardio-respirator pentru unitățile de învățământ din municipiul Mediaș și din împrejurimi.
Miercuri, 7 decembrie, reprezentanții Școlii Auxila au ajuns la Liceul Teoretic Axente Sever. Timp de mai multe ore, in sala festivă a unității noastre de invățământ s-au aflat elevi din clasele a X-a Filologie, a XI-a Filologie, a XI-a Științele Naturii și a XII-a Filologie, care au asistat la cursul de prim ajutor in caz de stop cardio-respirator.
Cursul susținut de doamna profesoară Rodica Boian de la Școala Postliceala Auxila Mediaș, asistată de elevi ai acestei instituții, a avut și aspecte practice legate de realizarea corectă a masajului cardiac in caz de stop cardio-respirator și a folosirii corecte a defibrilatorului, cele mai complexe defibrilatoare aflându-se in dotarea echipajelor de la Serviciul de Ambulanță. A fost utilizat un manechin pe care elevii axentiști, sub îndrumarea personalului Școlii Auxila, au putut realiza masaje cardiace.
„Suntem convinși că acest curs a trezit interesul elevilor noștri, care pot lua in calcul să urmeze cursurile Școlii Postliceale Auxila după absolvirea unității noastre de învățământ.”, transmit reprezentanții LTAS Mediaș.

 

 

Comments are closed.