Cortul Auxila | Acțiune de măsurare a stării de sănătate a populației -Nova TV
mai 24, 2023
Încep înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș | Oferta educațională- Nova Tv
mai 31, 2023

Cortul Auxila, în perioada mai-septembrie-Monitorul de Medias

Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș, desfășoară și anul acesta acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, vor măsura gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor din cartierele, orașului, dar și din satul aparținător Ighișu Nou. Cortul Auxila va fi prezent în zilele de luni și joi.
 


La începutul acestei săptămâni, Cortul Auxila a fost prezent în zona centrală a municipiului, în Piața Regele Ferdinand I. Medieșenii care au trecut prin această zonă au avut ocazia să afle cum stau cu sănătatea. Cu ajutorul profesorilor și elevilor Școlii Postliceale Auxila Mediaș, cei interesațși-au putut măsura tensiunea arterială, glicemia, pulsul sau chiar greutatea. „Am dat startul acestui sezon 2023. Cortul Auxila din mai până în septembrie vom fi prezenți în toate cartierele din Mediaș șîn satul aparținător Ighișul Nou, de această dată de două ori pe săptămână. De ce cortul Auxila? În  primul rând venim în sprijinul persoanelor care nu își permit să ajungă tot timpul, sau în timp util să își verifice funcțiile vitale ale organismului, și aici mă refer la glicemie, tensiune arterială și chiar greutate. Deci, în primul rând venim în sprijinul persoanelor defavorizate sau vulnerabile, iar în al doilea rând bineînțeles este o acțiune de voluntariat în care sunt implicați elevi și cadre didactice de la școala  noastră. Chiar dacă se apropie vacanța de vară, elevii noștri vor fi prezenți la datorie prin intermediul acestei acțiuni de tradiție, acestei acțiuni de voluntariat. Vreau să menționez că șîn acest an avem sprijinul Primăriei Municipiului Mediaș, care este partener al activității noastre. Vreau să mulțumesc și Primăriei și primarului Gheorghe Roman pentru sprijinul constant acordat școlii noastre”, spune Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

Parteneriat cu Primăria Mediaș
 
La acțiunea organizată de Școala Postliceală Auxila a fost prezent și primarul Gheorghe Roman. Edilul a arătat că această acțiune este una foarte bună și că va beneficia în permanență de sprijinul său. „An de an, parteneriatul dintre Primăria Municipiului Mediaș șȘcoala Postliceală Auxila dă roade. Nu pot decât să felicit conducerea acestei instituții, să le mulțumesc pentru că m-au invitat aici și să îi îndemn pe medieșeni să vină la Cortul Auxila pentru că au ocazia să afle rezultatul unor analize sumare”, a îndemnat primarul Gheorghe Roman.

Două zile pe săptămână

Acțiunea de măsurare a stării de sănătate a populației va continua până la finalul lunii septembrie, în fiecare zi de luni, în intervalul orar 10:00-15:00 și în fiecare zi de joi, în intervalul orar 13:00-17:00. Cortul Auxila va fi prezent în toate cartierele orașului șîn satul aparținător Ighișu Nou.

Comments are closed.